Sitges, carrers de cine amb Adec Global

L’Ajuntament de Sitges també inverteix en la sostenibilitat dels seus principals carrers amb àrid siderúrgic.

El Passeig Marítim de Sitges s’asfaltarà amb àrid siderúrgic. El tram abasta des de la coneguda Església de Sant Bartolomé i Santa Tecla fins al popular Hotel ME Terramar. La popular ciutat de la costa catalana, coneguda per les seves platges mediterrànies i el seu passeig marítim vorejat per grans domicilis de luxe, ha apostat per renovar l’asfaltat utilitzant els nostres àrids siderúrgics. Aquests hi seran presents a la mescla bituminosa que s’estendrà en tota la longitud de l’emblemàtic passeig.

L’obra es realitzarà en tres fases per complir la totalitat dels 2,3Km de nou asfalt, així com altres carrers de l’interior del poble, prevists per estar complerts a finals d’aquest mes de juliol. La mescla bituminosa estudiada per aquest projecte és una AC11 SURF 35/50 D el qual el cent per cent de l’àrid gruix és siderúrgic, fet que el converteix en una mescla bituminosa verda i sostenible.

L’estès de la mescla bituminosa, està essent realitzat per l’empresa ASFALTS I CONSTRUCCIONS ELSAN, empresa amb la qual mantenim un acord de col·laboració i desenvolupament de mescles bituminoses amb àrids siderúrgics i que té una reconeguda experiència en el sector de l’asfalt. D’aquesta manera Sitges segueix el camí d’altres Ajuntaments, com el de Barcelona que des de 2011 utilitza els àrids siderúrgics per als seus carrers i fins i tot bonifica la utilització dels mateixos fomentant l’economia circular i la sostenibilitat.