Arribar a les falles mai havia estat tan sostenible

La Generalitat Valenciana confia en ADEC pel compromís sostenible de carreteres

A finals de 2018 i inicis del 2019, la Generalitat Valenciana ha utilitzat l’àrid siderúrgic en les capes de rodadura de la seva xarxa de carreteres de les principals ciutats d’aquesta comunitat:

  • CV-686 de Gandia
  • CV-58 de Xàtiva
  • CV-550 d’Alberic – Alzira
  • CV-550 Alzira
  • CV-50 Tavernes
  • CV-567 de Valls
  • CV-610 de Llutxent

Per realitzar aquests trams la Generalitat de València ha apostat per una mescla bituminosa tipus AC16 SURF 35/50 S realitzada amb àrid siderúrgic procedent de la nostra activitat. La barreja va ser fabricada i estesa per la UTE ELSAN – TORRESCAMARA, empresa que aposta fermament pels nostres àrids siderúrgics i amb la qual hi ha una bona col·laboració per al desenvolupament de qualsevol innovació tecnològica i sostenible.

Els trams realitzats a les carreteres, citades anteriorment, es componen de diferents vies i rotondes de trànsit fluid (amb categoria de trànsit pesat T1) a causa de l’activitat dels polígons industrials de la zona. Els trams reforçats requereixin la màxima qualitat de la capa de rodadura, sobretot per l’esforç i fatiga que han de suportar amb el gir dels vehicles pesants. Les vies han de procurar l’adherència dels vehicles i poder suportar el màxim esforç en les zones de frenada per garantir la màxima seguretat i així, evitar possibles esllavissades i en conseqüència garantir la seguretat de les vies.

El compromís de la Generalitat Valenciana per un entorn més sostenible i unes carreteres de màxima qualitat, és evident. A més de les altes prestacions que incorpora l’àrid siderúrgic, com innovació de les mateixes i afavorint al mateix temps l’economia circular.