Conservació de carreteres i la Demarcació de Carreteres de l’Estat visiten Adec Global

Carmen Sanchez, sotsdirectora general de conservació de carreteres, i Juan Jose Barios, cap de la Demarcació de Carreteres de l’Estat a Catalunya, visiten la planta de valorització d’àrids siderúrgics, Adec Global.

Els últims trams realitzats amb àrids siderúrgics en carreteres com la C-17, l’A-2 i la B-10 han despertat un gran interès en les institucions públiques. A finals de juliol la sotsdirectora general de conservació de carreteres es va desplaçar des de Madrid per visitar les instal·lacions d’Adec Global i conèixer el procés de fabricació dels àrids siderúrgics, les seves virtuts i el nivell de qualitat que demostren en aplicacions de mescles bituminoses en calent.

En la visita l’acompanyava el cap de la Demarcació de Carreteres a Catalunya, Juan Jose Barios, qui ja havia realitzat trams de rodadura amb àrid siderúrgic en l’A-2 i la B-10, obtenint uns resultats molt més positius que amb els àrids naturals. També hi van assistir els representants de ELSAN-OHL, empresa que va instal·lar-se fa any i mig a prop de les instal·lacions d’Adec Global, amb la intenció de consumir preferentment l’àrid siderúrgic per a totes les seves obres, per la plena confiança que tenen envers les qualitats dels nostres àrids i el seu magnífic comportament en les capes de rodadura més exigents.

Durant la visita, la sotsdirectora general va mostrar el seu gran interès per la utilització de materials reciclats d’alta qualitat en les mescles bituminoses i concretament, en les capes de rodadura per a trànsit T00 i per l’al·licient que suposa la utilització d’aquests àrids per a la sostenibilitat ambiental.