Bonificació econòmica per l’ús de material sostenible en el manteniment dels carrers de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona, bonifica econòmicament a les empreses que utilitzin els Àrids Siderúrgics en les accions de manteniment de l’asfalt de la ciutat.

Des de l’àrea de Medi Ambient i Serveis Urbans es fa un pas endavant per la sostenibilitat a la ciutat. Així ho demostra el darrer Contracte de Manteniment de Paviments de l’Ajuntament de Barcelona, vigent a partir de 2013 i fins a 2016.

En el contracte s’especifica una bonificació econòmica per cada tona d’àrid siderúrgic que s’utilitzi en els paviments asfàltics dels carrers de la ciutat comtal. Aquesta mesura promociona l’ús d’un material obtingut en la valorització d’escòria provinent de la indústria siderúrgica.

Els residus que produeix aquest sector són especialment tractats en plantes de gestió i valorització de residus on se n’obté un producte de qualitat. El resultat és un material que compleix amb escreix els requeriments tècnics per obres urbanístiques que insta la Generalitat

Amb aquesta acció, la capital catalana es posiciona en el creixement i manteniment urbà sostenible i consolida empreses pioneres en el tractament de residus siderúrgics al país.