Els àrids siderúrgics d’Adec Global a la Comunitat Valenciana

La Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient de València utilitza els nostres àrids siderúrgics en un tram de màxima exigència de la CV-81, a la localitat de Bocairent.

 

Durant la setmana del 17 al 21 de maig la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient de València, va realitzar el manteniment de la capa de rodadura del tram de la CV-81 comprès entre el PK-10 i el PK-12 que pertany a la localitat de Bocairent. És el primer cop que els àrids siderúrgics d’ADEC GLOBAL s’utilitzen més enllà de Catalunya, fet que demostra el nostre potencial d’expansió i reafirma l’alta qualitat i les grans prestacions que tenen els nostres àrids en les aplicacions més exigents en capes de rodadura.

La Conselleria va apostar per una mescla bituminosa de tipus BBTM 11B elaborada amb l’àrid siderúrgic procedent de la nostra activitat. La mescla va ser fabricada i estesa per Asfaltos y Construcciones ELSAN, empresa que es decanta pels nostres àrids siderúrgics i amb la qual hi ha una col·laboració en el desenvolupament de qualsevol innovació tecnològica i sostenible en els aglomerants.

El tram és considerat com a punt d’alta sinistralitat d’accidents degut al considerable volum de trànsit pesat que hi circula, les múltiples corbes i el puntual i accentuat desnivell. L’objectiu principal en la utilització dels nostres àrids siderúrgics és reduir els accidents obtenint una major tracció i adherència dels vehicles. L’èxit d’aquestes dues variables és degut a l’alta afinitat entre l’àrid i el betum, la morfologia, la duresa i l’adhesivitat. Gràcies a tot el citat anteriorment és possible produir un paviment asfàltic molt més segur i amb una major durabilitat.

Des d’ADEC GLOBAL volem agrair el recolzament i suport rebut des d’Asfaltos y Construcciones ELSAN, així com a la Conselleria d’Infraestructures Territori i Medi Ambient, el Sr. Jordi EsparzaSr. Vicente Mir i el Sr. Javier Reig, per apostar en les mescles d’alta exigència elaborades amb els nostres àrids siderúrgics.