Adec Global promou l’ús d’àrids siderúrgics en Municipalia

Adec Global ha estat present en la 16ª edició de Municipalia, el saló internacional d’equipaments i serveis municipals que ha tingut lloc del 18 al 21 d’octubre en el recinte Fira de Lleida.

Aquesta ha estat la primera vegada que l’empresa de Vallirana, que centra la seva activitat en la producció d’àrids a partir de la valoració d’escòries siderúrgiques, acudeix a aquest certamen de caràcter biennal.

El medi ambient i l’eficiència energètica van tenir un protagonisme especial, tant en l’àmbit de les empreses expositores com pel que fa als continguts de les jornades tècniques que es van desenvolupar en la mostra, en les quals Adec Global va tenir un paper rellevant com a membre adherit a la Xarxa Compra Reciclat, que es va presentar de forma conjunta amb l’Agència de Residus de Catalunya. L’objectiu d’aquesta iniciativa és dinamitzar la compra de productes reciclats, biodegradables i reciclables.

En aquest marc, Adec Global, que el juliol va complir el seu primer any de vida, va atreure l’interès d’empresaris i tècnics de la construcció dels sectors públic i privat, per la novetat que suposa la introducció d’àrids siderúrgics a Catalunya.

Aquest tipus d’àrids artificials són el producte resultant d’un procés de trituració i garbellat de les escòries siderúrgiques que es generen als forns de fosa. Una vegada valoritzats, els àrids siderúrgics són utilitzats com a matèria primera en la fabricació de formigons, asfalts, bases i subbases, entre altres aplicacions. “Aquests productes encara són poc coneguts a Catalunya perquè només portem un any introduint-los al mercat, però per la seva gran qualitat, baix cost i caràcter sostenible estan despertant un creixent interès dins del sector”, va explicar el Director General d’Adec Global Félix Pedroso a la seva ponència “Nous productes de la Xarxa Compra Reciclat”.

Pedroso fa un balanç positiu de Municipalia amb matisos: “la valoració de la nostra participació ha estat molt positiva, malgrat hem de ser conscients de la crisi del mercat i més concretament la del sector de la construcció. Hem percebut que les empreses, compradors i usuaris cada dia són més conscients que el camí per respectar el medi ambient, sense perjudici de la salut de les persones, és el reciclatge. Cada vegada es fan inversions més quantioses i hi ha una major dedicació empresarial al reciclatge de tots els productes i en tots els sectors productius. En el nostre cas, hem estat capaços de despertar l’interès del sector de la construcció amb una proposta molt clara: substituir els àrids naturals que s’extreuen a les pedreres per àrids artificials com els siderúrgics, donades les característiques tècniques similars, i en ocasions superiors, respecte als materials procedents del medi natural”.