La promotora del complex turístic més ecosostenible d’Europa aposta per la utilització d’àrids siderúrgics en la seva construcció.
Llac de Linya SL, la promotora del complex turístic Llac de Linya, ha escollit els materials ecosostenibles d’Adec Global, procedents de la valorització de les escòries siderúrgiques, per a la construcció d’aquesta nova urbanització situada al municipi de Navès (Lleida).
Els àrids siderúrgics artificials que produeix Adec Global s’utilitzen com a matèria primera en la pavimentació i en la fabricació de llambordes per les voreres dels carrers de Llac de Linya. Les capes granulars per enterrar les canonades del complex també procedeixen dels àrids valoritzats, de manera que en conjunt es calcula que el 80% de la zona s’està construint amb materials reciclats. “Actualment, no hi ha cap obra d’urbanització que empri un percentatge tan alt d’àrids siderúrgics. Aquests materials són més econòmics, respectuosos amb el medi ambient i tenen la mateixa qualitat, o més, que els naturals”, segons Fernando Hernández, president de Adec Global.
Quan finalitzi l’obra, a càrrec de la constructora Building Factory, el poble es convertirà en el més ecològic i sostenible d’Europa, gràcies a l’ús de materials reciclats, al subministrament d’aigua calenta i calefacció mitjançant una caldera de biomassa, i a l’ús de energia solar fotovoltaica i leds, que permetran un gran estalvi energètic en l’enllumenat.
El Llac de Linya tindrà unes 20 hectàrees i comptarà amb un hotel de 5 estrelles amb 25 habitacions, 30 bungalous, una àrea comercial, una zona esportiva, 50 habitatges per llogar o comprar, un centre de salut, un restaurant i un jardí botànic.
L’objectiu d’aquesta iniciativa és atreure part del milió de famílies del nord d’Europa que es preveu que compraran un habitatge al sud del continent en els propers anys.