ADEC GLOBAL i CELSA arriben a un acord per a la valorització de residus siderúrgics

Adec Global i Celsa han subscrit un acord comercial per a la valorització conjunta d’escòries siderúrgiques procedents dels forns de fosa. El contracte que han signat ambdues empreses concedeix a Adec Global la gestió en exclusiva durant cinc anys d’aquests residus generats en el procés de fabricació de l’acer.

D’aquesta manera, les escòries que emet Celsa en les seves foses de Castellbisbal, i que s’estimen en 360.000 tones l’any, seran traslladades i valoritzades per Adec Global a la planta que inaugurarà aquest mes de juliol en el polígon Can Prunera de Vallirana.

Escòria siderúrgica és la denominació que s’empra per referir-se als materials de rebuig resultants de la fosa de ferralla en els forns d’arc elèctric per produir acer.

Després d’un procés de trituració i garbellament, aquests residus són reconvertits en àrids de qualitat aptes per ser usats com a matèria primera en la fabricació de formigons destinats a la construcció, així com asfalts, bases i subbases per a carreteres i camins.

Quan la planta d’Adec Global es posi en funcionament a meitat de mes serà la primera i única instal·lació que gestioni escòries siderúrgiques a Catalunya.